F 05

Tung säsongs- och seriepremiär
2021-06-13 21:09
2021-06-13 Sävstaås IP. Bollnäs-Korsnäs 1-9.

Seriepremiären mot gästande Korsnäs från Dalarna blev en jobbig upplevelse för tjejerna. Förlust med 1-9 efter underläge 1-4 i paus. Med anledning av den pågående pandemin, var det även den absolut första matchen för säsongen eftersom inga träningsmatcher har fått spelas. Det, tillsammans med premiärnerver, kan ha varit en bidragande orsak till att tjejerna inte riktigt var med i matchen utan oftast ett steg efter motståndarna. Bollnäs började dock piggt och hade tidigt ett friläge från halva plan som smet strax utanför stolpen. Istället tog Korsnäs, med två seriematcher i benen, ledningen med 1-0.. Bara minutera därefter fick Bollnäs en straff som Korsnäs målvakt räddade. Mål där och det kunde ha blivit en annan matchbild. Nu blev det istället Korsnäs som tog över helt och kunde dominera resten av matchen, med bl a 4 ramträffar och många frilägen efter fint spel. Klart bäst i Bollnäs var Meriem Abbud som visade upp ett väldigt bra målvaktsspel med massor av  räddade frilägen och skott. Nu är det bara för tjejerna att ta lärdom av premiärmatchen och ta nya tag. Nästa match på lördag borta mot seriefavoriterna Sandviken. Målskytt i Bollnäs: Maja Björklund. Publik 48.