F 05

Ett kyligt avslut i Sandviken
2020-09-28 23:07
Jernvallen
Det blev förlust mot Sandviken på ett grått och kallt konstgräs på Jernvallen söndagkväll. En match som flyttades fram 45 minuter så att våra tre tjejer som spelade div 2 match i Mohed under dagen skulle få en chans att hinna fram till matchstart. Matchen började jämnt, men ganska snabbt tog Sandviken över spelet med sitt kvicka spel med många farliga djupledsbollar som skar genom Bollnäs backlinje. Sandviken gjorde 1-0 efter 13 minuter och ökade på till 2-0 i den 18:e. Emme Granberg, för dagen som målvakt, svarade för många fina ingripanden och höll nere siffrorna när Sandviken bröt fram gång på gång. I den 20:e minuten trodde alla att Bollnäs reducerat efter att Ellie Sandelin Hed kvickt höll sig framme på en tung frispark från Linnéa Bengtsson. Men tyvärr blev målet bortdömt för offside. Linnéa fick dock ny chans på straff i den 30:e minuten som hon säkert förvaltade. Jämnare spel i andra halvlek, men Sandviken kunde dock rycka ifrån till 4-1 efter drygt halva perioden. Hoppet tändes när Maja Björklund mycket snyggt placerade bollen i bortre burgaveln efter läcker framspelning av Elsa Magnusson. Närmare kom dock inte Bollnäs, utan matchen fick ett litet märkligt slut då Sandviken i den 83:e(!!) minuten satte 5-2. Ingen förstod det tillägg som gjorts, men matchen fortsatte tills domaren blåste av efter 85 minuters spel. Domaren hade helt enkelt missat att halvleken bara är 40 minuter. Vi får hoppas att denna fadäs inte kommer att påverka slutställningen i tabellen när serien ska summeras om några veckor.
Tyvärr blev detta Bollnäs sista match för säsongen, då Huge inte kan mönstra fullt lag till fredagskvällens tänkta avslutning i elljus på Sävstaås.
En fantastisk säsong för våra tjejer är alltså över, med dubbla DM-titlar, seger i vårserien och obesegrade i Gästrikeserien. De avslutande matcherna blev dock tunga för tjejerna med få spelare på grund av skador, förkylningar och konkurrens från vinteridrott. Nu laddar vi för Gothia cup nästa år!!