Fotboll
F 05

Seger i hemmapremiären
2020-05-31 22:23
På ett stekhett Solrosen vann idag tjejerna mot Norrala med 5-0. Den tryckande värmen gjorde att domaren redan före match bestämde om vattenpaus halvvägs in i respektive halvlek. Norrala inledde starkast och hade spelet och chanserna de första tio minuterna. Spelet jämnades ut och Bollnäs gick till pausvila med ledning 1-0 efter en stark löpning av Elin Hed som fick bollen långt in på egen planhalva och sen sprang ifrån hela Norralaförsvaret för att placera in bollen vid bortre stolpen.
I slutet var Bollnäs laget som klarade värmen bäst och kunde genom fyra mål i den sista delen av matchen gå ifrån till en klar seger. Målskyttar Elin Hed och Linnea Bengtsson 2 var, Ebba Alderborg Wängelin 1.
För Bollnäs del var det en mycket viktig seger inför de sista omgångarna, då tabellen jämnades ut och alla lag  fortfarande har chansen att nå första platsen.
Mycket glädjande var att vi endast räknade in en publik. Och det var Hälsinglands Fotbollsförbunds representant Alexander Blom. Alla övriga följde matchen via appen enligt gällande restriktioner. Mycket bra!!