F 05

Dubbla DM-guld i helgen för F05
2020-08-23 20:12
2020-08-23 Trönö IP, Seger mot Norrala i F-15 finalen med 4-1
Det blev"The Double" för Bollnäs GIF F-15 i helgen. Segern i F-16 på lördag mot Team Hudik följdes upp med tredje raka DM-titeln för 05-or (F-15) på söndagen. Liksom tidigare år stod Norrala som finalmotståndare. Bollnäs började bäst med många fina lägen och avslut, men utan den riktiga skärpan. Efter en kvart spräcktes dock nollan då Ellie Sandelin Hed  avslutade säkert efter pass av Elin Hed. Men Norrala tog över matchen och kvitterade rättvist innan pausvilan efter ett starkt genombrott av Lova Blomberg. I paus var inte tränarna nöjda med vad dom såg, utan gav tydliga order vad dom ville se för förändringar, vilket visade sig  i andra halvlek när Bollnäs kom in med helt annan energi och vilja. Två mål inom en minut av Elin Hed gav Bollnäs en rejäl energikick. När Linnéa Bengtsson sen mycket snyggt på frispark satte 4-1 i den 61:a minuten var matchen i princip avgjord. Imponerande av tjejerna att klara av två så tuffa matcher på detta sätt! Och väldigt kul att se Tea Nordgren, utespelare i F14, komma in och göra en kanonmatch som målvakt i DM-finalen!
Målskyttar: Elin Hed 2, Ellie Sandelin Hed och Linnéa Bengtsson 1 vardera.
Bakre från vänster; Amelia Zetterkvist, Elsa Johansson, Wilma Andersson, Meriem Abbud, Ebba Alderborg Wängelin, Elin Hed, Maja Björklund, Jonna Liljemark, Ida Fernström
Främre raden: Clara Fransson, Linnéa Bengtsson, Alice Östling, Hilda Bengtsson, Ellie Sandelin Hed.
Längst fram: Tea Nordgren