F 05

Mästarcupen - ett minne för livet
2019-06-17 20:02
Målfirande mot Frösö
Det blev ingen seger i Mästarcupen för våra tjejer. Men vilka kämpatakter de visat under tre dagars cupspel med och mot Sveriges bästa fotbollslag bland flickor födda 2005. Och OJ vad de fått lära sig mycket! Fotboll har olika ambitioner och möjligheter beroende på var i landet man bor.  Vi lag norr om Dalälven har en bit kvar,  men vi har kanske roligast av alla ändå.
I den sista placeringsmatchen om 15:e plats var det Norrlandsderby mot Frösö. Frösö tog snabbt ledningen, men genom Ebba Alderborg Wängelin utjämnade Bollnäs direkt.  Genom Linnea Bengtsson gick vi upp i ledning för första gången under cupen. Strax innan paus kom dock kvitteringen från Frösö. Andra halvlek var jämn men i slutänden tröt orken och Frösö vann till sist med 4-2.
Tjejerna var dock inte alltför nedslagna för det utan kunde med rätta känna sig nöjda och stolta för det dom uträttat under en varm, jobbig och rolig helg.
Att få delta i denna välordnade Cup och möta Sveriges bästa lag kommer att vara ett glatt minne för livet för våra tjejer.
Segrare i cupen,  och därmed Sveriges bästa F05-lag, blev Södra Sandby som slog JITEX i finalen.
En fantastiskt välspelad final med två mycket bra lag. Man blir inte förvånad om några av dessa spelare dyker upp i gulblå dräkt nån gång framöver.