F 05

Bäst i Hälsingland
2019-08-25 20:26
2019-08-25 Sävstaås. DM-mästare 2019
Semifinalvinsten mot Team Hudik med 7-1, följdes upp med en finalseger mot Norrala med 7-2. Farhågan att gårdagens 100 minuter långa F15-final med förlust i straffläggning på en blöt och tung plan skulle sitta i benen kom snabbt på kant då Bollnäs lade i högsta växel från start. Ledningsmålet kom redan efter tre minuter då Ida Fernström, mycket snyggt, mötte en högerhörna med sträck vrist otagbart för målvakten. Ledning 4-1 i första periodpausen innebar att Bollnäs kunde bevaka och kontrollera spelet resten av matchen. Hela laget visade enorm kämpaglöd och visade prov på mycket vackert och moget spel under långa stunder av matchen. Slutsiffrorna skrevs till 7-2 efter mål av Ida Fernström 2 , Elin Hed 2, Ellie Sandelin Hed 2 och 1 självmål. Norralas båda mål gjordes av Lova Blomberg.
Det är otroligt roligt att se hur tjejerna har utvecklats under säsongen efter deltagandet i Mästarcupen i början av juni mot Sveriges bästa lag. Lärdomen av de hårda och tuffa matcherna som tjejerna fick då, har använts på bästa sätt och de har tillsammans som lag gått framåt flera klasser sen dess.