Fotboll
F 05

F05 DM-segrare 2018
2018-08-25 20:54
Bollnäs GIF F13 blev distriktsmästare 2018 efter seger mot Norrala med 2-1 i finalen på Glysisvallen i Hudiksvall. Bollnäs tog ledningen i den första perioden genom Elin Hed som höll sig påpassligt framme och stötte in bollen från straffpunkten. Norrala kvitterade innan paus efter ett snyggt anfall där man gick runt på högerkanten med ett inlägg som möttes med fart vid bortre stolpen. Första perioden var mycket jämn vad gäller chanser och spel. I den andra perioden tog Bollnäs kommandot och hade de flesta chanserna med mycket spel runt Norralas mål. På nytt klev Elin Hed fram och med ett härligt distansskott i bortre burgaveln gjorde hon periodens enda mål.
I tredje perioden pressade Norrala hårt och hade många bollar som rullade strax utanför Bollnäs stolpar. Många väntade på kvitteringen och straffavgörande, men Bollnäs lyckades hålla emot och DM-segern var ett faktum. Tjejerna visade som vanligt mycket härlig inställning och kämpatakter!