Från måndag den 16 augusti tränar vi tillsammans med damlaget. Måndagar, onsdagar och torsdagar klockan 17.20-19.00.

Ellie på SVFFs Riksläger
2021-08-03 17:54
2021-08-03 Bosön. Elin Sonnerud och Ellie Sandelin Hed

Även i år tog en av våra duktiga 06-tjejer en av Hälsinglands platser på Svenska Fotbollförbundets Riksläger på Bosön. Det är Ellie Sandelin Hed, som tillsammans med Elin Sonnerud från Team Hudik försvarar Hälsingefärgerna på lägret.

Lägret pågår mellan 2-5 augusti. Vi från Bollnäs GIF F05/06 önskar tjejerna stort Lycka Till på lägret. Under hösten kommer ett F-15 landslag tas ut för matcher mot bl a Norge.

På 05-ornas läger förra året, hade vi två tjejer med från vårt lag. Linnéa Bengtsson och målvakten Vera Fürst.

Tävlingskommittén gick på Ljusdals linje
2021-07-16 15:28

Då vi med glädje konstaterade att vår Ellie Sandelin Hed blivit uttagen till SvFFs Riksläger för 06-or på Bosön, försökte vi få DM semifinalen i F-16 mot Ljusdal flyttad eftersom matchen krockar med Rikslägret. Ljusdal motsatte sig dock byte av matchdag och fick efter 12 dagar medhåll av Tävlingskommittén i frågan. Matchen kommer därmed att spelas den 4/8 samtidigt som pågående landslagsläger för de bästa spelarna. En lärdom för övriga lag i föreningen att inför kommande år inte godkänna matchdagar som ev kan komma att krocka med Rikslägerdeltagande.

Petter Wanjura, målvaktränare i Hammarbys akademi, på uppskattat besök
2021-07-09 14:06
2021-07-05 Sävstaås IP. Clara Norell, Meriem Abbud och Bartek Sienko lyssnar intresserat på Petter Wanjura

I måndags hade vi finbesök på träningen av målvaktstränare Petter Wanjura. Petter är normalt målvaktstränare i Hammarbys akademi, men under sommaren är han tillgänglig för besök ute hos klubbarna via HFF. Vi passade naturligtvis på att boka in honom för ett pass med våra två tjejer som med den äran, tagit på sig uppdraget att vakta målet. Inbjudan från oss gick även ut till flera av övriga lagen i föreningen och i vår närhet. Så på träningen deltog även Bartek från KIlafors P-15 och en intresserad målvaktsförälder från P-13. Träningen var väldigt uppskattad av deltagarna, vilket gör att vi bokade nytt pass redan veckan efter.

06-orna gjorde en stark insats i DM-semi
2021-07-09 12:47
2021-07-07 Kungsvallen i Hög. Bakre raden; Molly, Amelia, Meriem, Vilma H, Elsa, Wilma A, Främre raden; Alice, Ebba, Ellie, Julia, Clara F. Liggande; Clara N

Det blev förlust i DM-semin för F-15 borta mot Hudik. Men slutsiffrorna 6-1 speglade inte matchbilden, då tjejerna gjorde en mycket stark match men hade inte marginalerna på rätt sida. Hörna i första minuterna där bollen balanserade på mållinjen,  bestraffades hårt med kontring och 1-0 till Hudik istället. Friläge med skott strax utanför efter drygt 10 minuter, fick en väldigt tråkig skada som följd.

Hudik gick ifrån till 4-0 innan paus, men Bollnäs satte full fart framåt i andra och om två frilägen inom de tre första minuterna hade resulterat, kunde det ha blivit riktigt spännande  match. Tjejerna höll dock bra hela matchen och slutresultatet 1-6 kändes inte helt rättvisande. En andra skada kvarten kvar innebar att det var helt tomt på avbytarbänken sista 15 minuterna. Så med lite distans ska tjejerna vara mycket nöjda med insatsen i matchen. Nästa match blir DM-semi för F-16 borta mot Ljusdal, där flertalet av våra 06-or kommer vara med och vara rejält revanschsugna.

Huge hemma- förlust med mersmak
2021-07-01 23:02
2021-07-01 Sävstaås IP.

Efter tisdagens syndaflod med avbruten match som följd, kom ikväll den totala kontrasten med fantastiskt fint fotbollsväder och en plan i överraskande bra kondition. Motståndare Huge, tillsammans med Sandviken en av de stora favoriterna i serien. Förra årets enda möte slutade oavgjort på bortaplan 2-2 på Kastvallen i Gävle. Idag vann Huge fullt rättvist med 5-1, efter ledning 2-1 i paus. Huge hade bud på många fler mål, men stolpar, ribba och Clara Norell i målet stod i vägen för det mesta och resultatet 1-2 stod sig ända fram till den sjuttionde minuten innan Huge kunde avsluta med 3 mål inom tio minuter.  Trots förlusten visade Bollnäslaget dock att man tagit ytterligare både ett och två kliv i rätt riktning från den första matchen. En väldigt strong kämpainsats och med en skön förhoppning om en rolig fortsättning efter sommaruppehållet. Innan "semestern" är det dags för en DM semifinal för våra 06-or i Hudik på onsdag.

Målskytt Bollnäs: Maja Björklund. Publik 39 st.